Balkonginglasning

BALKONGINGLASNING

Välj mellan delat-system eller fullhöjdsglas

Med vårt ramlösa vik-in-system blir din Balkonginglasning delvis eller helt öppningsbar. Läs skillnaden mellan delat-system eller fullhöjdsglas nedan.

Inglasning av balkong med Delat-system 

Inglasning med delat system innebär att profilsystemet installeras från balkongplattan ovanför ner till balkongräcket. Från räcket till golvet kan du välja mellan räckesbeklädnad eller vårt öppningsbara foldsystem. Delatsystemet är det optimala valet för balkonger med heltecknade räcken, såsom glas- eller plåträcken. Denna typ av installation passar bäst för dem som önskar mer utrymme på balkongen. Vänligen observera att på vissa räcken kan det vara olämpligt att montera delat system.

Inglasning av balkong med Fullhöjdsglas

Inglasning med Fullhöjdsglas är helt öppningsbart och monteras från tak till golv. Det är ett lämpligt val för balkonger med pinnräcken där man vill bevara både det estetiska och funktionella.

Vanliga frågor om att glasa in sin balkong

Hur mycket kostar det att glasa in en balkong?

Det finns flera faktorer som avgör priset för att glasa in en balkong. Så som storlek på balkongen, balkongens form, om inglasningen ska ha tak eller inte och dom tillvalen du väljer. Även om vissa balkonger ser identiska ut så kan höjd, bredd och djup skilja sig. Därför besöker vi gärna dig för att lämna ett kostnadsfritt prisförslag för just din balkong.

Behöver jag ett bygglov för glasa in min balkong?

Ja, man behöver ett bygglov för att glasa in balkonger. I Vissa fall kan det finnas ett gemensamt bygglov i bostadrättsförening. Att ansöka om bygglov för inglasning av balkong kostar vanligtvis mellan 5000-8000 kr. Priser varierar mellan olika kommuner. Har du inte ett bygglov så hjälper vi dig med hela ansöksningsprocessen.

Får man göra ROT-avdrag för balkonginglasning?

Balkongen anses tillhöra bostadsrättsföreningen eller fastighetsägaren. Därför kan du inte nyttja ROT-avdrag. Man får endast ROT-avdrag vid arbete innanför bostadens väggar.

Är en inglasad balkong öppningsbar?

Ja, den är öppningsbar. Väljer du rätt öppningsriktning på dina glas så har du möjlighet att öppna hela din inglasning som att det inte vore inglasad. Perfekt för sommarvärmen!

Hur värme isolerande är en inglasad balkong?

Balkonginglasning utan ramar består av s k kallad aluminiumprofiler och enkelglas som flyttas mellan profilerna. En inglasad balkong kan inte fungera som ett varmt utrymme och temperaturen på balkongen kommer inte att motsvara lägenhetens inomhustemperatur.

Har en gammal inglasad balkong men vill ha ny?

Vi hjälper dig med nedmonteringen och bortforsling av det gamla. Du behöver inte ansöka om ett nytt bygglov för din nya inglasning, förutsatt att inga andra krav framkommer.

Kontaktformulär

 
 
 
 
 
 
 

Svarar inom 24 h (oftast direkt)

Kostnadsfritt hembesök

Vi är gärna med när du omvandlar din balkong till din nya favorit plats i hemmet. Fyll i formuläret nedan för ett hembesök. Du kan även mejla oss eller ringa.


Hör av dig idag!

Telefon08-312023